Paine cu rozmarin

Printeaza

Paine cu rozmarin din: faina lba, faina de grau integrala, cartofi, apa, ou, unt, drojdie, sare, stafide, roamzrin, lapte.

 

Ingrediente:Paine cu rozmarin

  • 1000 g făină albă
  • 150 g făină de grâu integrală
  • 4 cartofi dulci
  • un litru de apă
  • un ou
  • 60 g unt
  • 25 g drojdie
  • o linguriţă de sare
  • 25 g stafide
  • două crenguţe de rozmarin
  • lapte dulce

Preparare:

Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu puţină sare.

Când au fiert se scot din apă, se pasează şi se păstrează într-un castron.

Apa rămasă de la cartofi se răceşte până când devine călduţă.

Se dizolvă drojdia în apă, se adaugă piureul de cartofi, untul topit şi răcit, sarea şi se amestecă.

Se adaugă rozmarinul spălat şi tocat mărunt, stafidele, cele două tipuri de făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu un şervet, se lasă să crească până când îşi dublează volumul şi se împarte în două bucăţi egale.

Li se dă formă de fitile, se împletesc şi se aşază într-o tavă de cozonac unsă cu unt.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească încă 20 minute la loc cald.

Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu, 30-40 de minute.

Paine cu rozmarin

Pâine cu rozmarin.jpg

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata paine in casa. Ia sa incerc 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.