Chebab de pui condimentat din: carne de pui, ceapa, ardei, usturoi, patrunjel, chimen, piper, ienibahar, cimbru, cardamom, boia, coriandru. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 ardei capia 1 ceapă 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă piper negru măcinat 8 boabe ienibahar măcinate 1 linguriţă cimbru uscat câteva seminţe […]
Chebab ardelenesc
PrinteazaChebab ardelenesc din: carne de vita tocata, ceapa, ulei, faina, oua, unt, lapte, sare, piper.
- 1,5 kg carne de vita tocata
- 500 g ceapa
- 300 ml ulei
- 500 g faina
- 6 oua
- 200 unt
- 200 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faci o tocană din carne, ceapă, ulei şi o condimentezi. O laşi apoi să fiarbă la foc mic.
Carnea de vită trebuie să fie tocată. Când este gata, scurgi tocana de sos şi de grăsime şi o laşi la răcit.
Pregăteşti un aluat din făină, lapte, unt şi sare şi îl frămânţi bine. întinzi o foaie, pui tocana răcită şi o rulezi.
Pui ruloul într-o tavă unsă şi o dai la cuptor până se rumeneşte bine.
Fierbi ouăle tari, le toci mărunt şi le pui deasupra. Torni sosul de la tocană peste fiecare porţie.
Serveşti chebabul cu castraveţi muraţi sau cu salată.
Chebab ardelenesc
Pofta buna!
poate iti place si:
Chebab din carne de porc
Chebab din carne de porc din: carne de porc, piper, ceapa, sare, cimbru, ardei iute, otet sau vin. Ingrediente: carne de porc, de vită sau de ovine piper ceapă sare cimbru ardei iuţi oţet sau vin vechi Mod de preparare: Carnea se taie în felii subţiri, care se presară cu piper, sare şi cimbru. […]