Ciorbă țărănească de pui cu orez din: cartofi, dovlecel, rosii, morcov, ceapa verde, orez, ardei gras, pulpe de pui, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 dovlecel 2 roșii mari 1 morcov 3 legături ceapă verde 1 ardei gras 100 g orez 500 g pulpe inferioare de pui zeama de la […]
Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata
PrinteazaCiorba de pui cu legume, smantana si verdeata din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, smantana, galbenusuri, piper, faina, foi de dafin, patrunjel, sare, piper.
- 1 pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 50 ml ulei
- 250 g smantana
- 4 galbenusuri
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingura faina
- 2-3 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul, pârliţi-l, tăiaţi-l în bucăţi şi puneţi-l la fiert în 4 litri efe apă, cu 1 linguriţă sare.
Curăţaţi şi spălaţi zarzavatul, tocaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei, la foc mic, 3-4 minute. Adăugaţi făina şi stingeţi cu puţină apă.
Puneţi amestecul de legume călite în oala cu carnea de pui, adăugaţi foile de dafin, piperul, sare după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 35-40 de minute.
La final, luaţi oala de pe foc şi puneţi gălbenuşurile amestecate cu smântână şi pătrunjelul tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba ardeleneasca de pui
Ciorba ardeleneasca de pui din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii, usturoi, slanina, patrunjel, otet. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet Mod de preparare: Se pune carnea […]
Ciorba de pui cu legume si taietei
Ciorba de pui cu legume si taietei din: pui, ceapa, morcov, ardei, telina, zeama de varza, taietei, sare. Ingrediente: 2 spinări de pui 2 ciocănele 2 aripi o ceapă un morcov un ardei gras o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 500 ml zeamă de varză tăieţei, după gust sare […]
Pofta buna!