Tarta cu carne si ananas
PrinteazaTarta cu carne si ananas din: chifla, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, oua, mustar, pesmet, sare, piper, slaninuta, ananas, cascaval, merisoare.
- 1 chifla veche de-o zi
- 3 cepe
- 1 catel de usturoi
- 800 g carne tocata mixta
- 2 oua
- 1 lingurita mustar
- 2-3 linguri pesmet
- sare
- piper
- 60 g slaninuta afumata taiata cuburi
- 6 rondele de ananas (din conserva)
- 6 felii de cascaval
- 6 linguri merisoare de la borcan
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C. Se inmoaie chifla in apa rece. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul.
Se stoarce bine pâinea şi se amestecă împreună cu carnea tocată, ceapa şi usturoiul, ouă, muştar şi pesmet.
Se sărează, se piperează şi se dă compoziţia într-o tavă (cca 20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează.
Se presară deasupra slăninuţă şi se coace la cuptor cca 25 min. Se aşază deasupra feliile de ananas scurse; se acoperă cu câte o până se topeşte brânza.
Inainte de servire se aşază în adânciturile din rondelele de ananas câte o porţie mică de merişoare scurse de zeamă.
Se taie tarta în 6 bucăţi şi se serveşte eventual cu salată.
Tarta cu carne si ananas
Pofta buna!