Tuslama cu carne de vita
PrinteazaTuslama cu carne de vita din: burta de vita, rasol de vita, ardei gras, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, unt, foi de dafin, usturoi, vin alb sec, tuica, boabe de piper, aiurt, otet, marar verde, sare.
- 2 kg burta de vita
- 1 rasol mare vita
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 3 cepe mari
- 30 g unt
- 4-5 foi de dafin
- 1 capatana de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 50 ml tuica
- 1 lingura boabe de piper
- 300 ml iaurt sau lapte acru
- 50 ml otet
- 1 legatura mare marar verde
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi burta şi rasolul, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert, împreună cu 1 linguriţă sare grunjoasă, în 5-6 litri de apă.
Fierbeţi-le la foc mic, apoi curăţaţi carnea de pe rasol şi tăiaţi-o, împreună cu burta, în bucăţi mai măricele.
Ungeţi o tavă adâncă cu unt, puneţi întâi ceapa tocată, apoi carnea şi peste aceasta puneţi legumele tăiate mai mare.
Adăugaţi 2 polonice din zeama în care a fiert burta, vinul şi ţuica şi puneţi tava acoperită în cuptorul incins.
Lasati la foc mic 40 de minute, dupa care adaugati usturoiul pisat amestecat cu otetul, iaurtul si mararul tocat.
Potivit de sare si mai lasati la cuptor 3-4 minute.
Tuslama cu carne de vita
Pofta buna!
Asta e buna rau