Mere umplute cu carne din: mere, carne, ulei, zahar, faina, sare. Ingrediente: 10 mere 500 g carne macră 2 linguri ulei 1 ou sare Pentru sos: 2 linguri unt sau ulei 8 bucăţele zahăr 1/2 linguriţă făină 2 ceşti zeamă de carne sare Mod de preparare: Merele nu se curăţă de coajă. Se spală, se […]
Mere umplute cu nuci, alune si fistic
PrinteazaMere umplute cu nuci, alune si fistic din: mere, zahar, apa, paine graham, nuci, alune, fistic, susan, unt.
- 4 mere ionatane mari
- 150 g zahar
- 200 ml apa
- 2 felii paine graham
- 15 g nuci pisate
- 15 g alune
- 15 g fistic
- 15 g susan
- 10 g unt
Mod de preparare:
Decojeşti două mere şi le dai pe răzătoarea mare.
Le căleşti pe foc împreună cu untul şi 30 g zahăr, adaugi apoi pâinea tăiată în cubuleţe şi celelalte ingrediente, cu excepţia susanului.
Tai căpăcele merelor rămase şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi o parte din miez astfel încât să rămână pereţi groşi de aproximativ 1 cm.
Umpli merele cu compoziţia pregătită. Caramelizezi zahărul rămas şi stingi cu 400 ml apă.
Când siropul caramel s-a îngroşat, iei vasul de pe foc şi presari susanul.
Torni siropul peste mere şi de jur-împrejurul acestora şi le oferi spre consum după ce s-au răcit complet.
Mere umplute cu nuci, alune si fistic
Pofta buna!
poate iti place si:
Mere umplute cu carne in sos
Mere umplute cu carne in sos din: mere, carne, ulei, zahar, faina, sare. Ingrediente: 10 mere 500 g carne macră 2 linguri ulei (unt) 1 ou sare Pentru sos: 2 linguri unt sau ulei 8 bucăţele zahăr 1/2 linguriţă făină 2 ceşti zeamă de carne sare Mod de preparare: Merele nu se curăţă de […]
Pofta buna!