Păstrăv la grătar, cu frigărui şi sos

Printeaza

Păstrăv la grătar, cu frigărui şi sos din: pastravi, macrou, lamai, ciuperci, gogosari, ardei grasi, foi de dadin, sare, otet, apa, galbenus, unt, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Pastrav_la_gratar_cu_frigarui_si_sos

  • 4 pastravi mici
  • 2 fileuri macrou proaspat sau afumat
  • 2 lamai
  • 5 ciuperci proaspete
  • 2 gogosari
  • 1 ardei grasi
  • 2 foi de dafin
  • sare

pentru sos:

  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura apa
  • 1 galbenus
  • 50-75 g unt
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci între şervete şi îi frigi pe o tablă încinsă sau pe grătar.

Dacă îi frigi pe tablă, o ungi cu puţin ulei şi presari sare grunjoasă.

Păstrezi beţele de bambus în apă, pentru 10 minute. în beţele pentru frigărui, înfigi bucăţi mici de macrou, alternând cu felii de ardei gras şi de gogoşar, felii de lămâie, ciuperci şi foi de dafin.

Le frigi după ce ai fript păstrăvii.

Pentru sos, fierbi oţetul împreună cu apa.

Aşezi vasul pe baie de abur, pui gălbenuşul şi amesteci energic.

Continui să mixezi şi când adaugi bucăţele de unt.

După ce untul s-a încorporat, iei vasul din apă şi condimentezi după gust cu sare, piper şi cimbru.

Păstrăvul fript îl serveşti alături de frigărui şi sos.

Păstrăv la grătar, cu frigărui şi sos

Pastrav_la_gratar_cu_frigarui_si_sos

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.