Păstrăv la grătar, cu frigărui şi sos
PrinteazaPăstrăv la grătar, cu frigărui şi sos din: pastravi, macrou, lamai, ciuperci, gogosari, ardei grasi, foi de dadin, sare, otet, apa, galbenus, unt, sare, piper, cimbru.
- 4 pastravi mici
- 2 fileuri macrou proaspat sau afumat
- 2 lamai
- 5 ciuperci proaspete
- 2 gogosari
- 1 ardei grasi
- 2 foi de dafin
- sare
pentru sos:
- 1 lingurita otet
- 1 lingura apa
- 1 galbenus
- 50-75 g unt
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci între şervete şi îi frigi pe o tablă încinsă sau pe grătar.
Dacă îi frigi pe tablă, o ungi cu puţin ulei şi presari sare grunjoasă.
Păstrezi beţele de bambus în apă, pentru 10 minute. în beţele pentru frigărui, înfigi bucăţi mici de macrou, alternând cu felii de ardei gras şi de gogoşar, felii de lămâie, ciuperci şi foi de dafin.
Le frigi după ce ai fript păstrăvii.
Pentru sos, fierbi oţetul împreună cu apa.
Aşezi vasul pe baie de abur, pui gălbenuşul şi amesteci energic.
Continui să mixezi şi când adaugi bucăţele de unt.
După ce untul s-a încorporat, iei vasul din apă şi condimentezi după gust cu sare, piper şi cimbru.
Păstrăvul fript îl serveşti alături de frigărui şi sos.
Păstrăv la grătar, cu frigărui şi sos
Pofta buna!
Delicios