Prăjitură cu sos de ciocolată si friscă din: ciocolata menaj, oua, zahar pudra, faina, praf de copt, unt, faina de migdale, frisca, sos de ciocolata, bomboabe.
Ingrediente:
pentru aluat:
150 g ciocolata menaj
3 oua
100 g zahar pudra
60 g faina
o lingurita praf de copt
80 g unt
50 g faina de migdale
pentru uns:
50 g unt
pentru decor:
250 ml frisca lichida
sos de ciocolata
bomboane
Mod de preparare:
Se pune ciocolata cu 5 linguri de apă la topit. Intre timp, se mixează ouăle cu zahărul până ce se obţine o cremă albicioasă.
In mixul de ouă se adaugă făina, praful de copt, untul topit, făina de migdale şi ciocolata topită.
Se toarnă amestecul în 6 forme unse cu unt şi se coc 20 de minute.
Se lasă să se răcorească în forme, se scot şi se decorează după răcirea completă.
Se pune frişca şi, după gust şi timp, se stropesc prăjiturelele cu sos de ciocolată chiar înainte de servire.
Se decorează cu bomboane care pot fi de orice culoare.
Prajitura cu ciocolata si drajeuri din: unt, zahar, oua, sana, ciocolata, lapte, cafea, faina, cacao, frisca. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 120 ml sana 50 g ciocolată neagră 1 lingură lapte 30 ml cafea 175 g făină amestecată 100 g cacao neagră 1 linguriţă rasă praf de […]
Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se amestecă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.