Tocanita de miel cu ciulama la cuptor
PrinteazaTocanita de miel cu ciulama la cuptor
- 2 kg carne de miel
- 2 cepe
- 1 pahar de ulei
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 1 pahar de bulion
- 100 g unt
- 200 g lapte
- piper
- sare
- mentă tocată fin
- coriandru
- 100 g caşcaval
- 2 linguri de pesmet
- 6 cartofi
Mod de preparare:
Carnea se căleşte şi se stinge cu supă, se lasă să mai fiarbă cu bulion şi ceapă, iar cartofii se pun la fiert.
Când sunt aproape gata, se face un sos din zahăr, bulion, sare, piper şi mentă tocatăşi se dă un clocot, apoi punem peste cartofi un sos din untul topit stins cu lapte amestecat cu oul şi trei linguri de făină albă, sare şi piper.
Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu pesmet, amestecăm tocăniţa cu cartofi şi cu doi căţei de usturoi cu sosul alb, turnăm în tavă, presărăm caşcavalul deasupra şi dăm la cuptor.
După această mâncare gustoasă, se bea un vin negru şi tămâios.
Pofta buna!