Tort cremă de cafea Moka

Printeaza

Tort cremă de cafea Moka

Ingrediente:Tort cremă de cafea Moka

  • 7 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1 plic vanilie
  • 180 g făină
  • 250 g zahăr
  • rom sau coniac
  • 70 g unt
  • 400 g şerbet de cafea
  • 3 linguri esenţă de cafea

 

Mod de preparare:

Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să crească se ai de, pe foc şi se bat in continuare pînă ce s-au răcit.

Se adaugă făina, vanilia şi 50 g unt proaspăt topit. Se unge cu unt o formă de tort, sc pudrează cu făină, se toarnă compoziţia in ea şi se dă la cuptor moderat 40 minute.

Cînd s-a răcit, se taie în trei blaturi şi se trampează cu sirop, cu rom şi cu esenţa de cafea amestecate. Tortul se umple cu cremă de cafea Moka .

Se dă la frigider şi cînd crema este tare, se glasează tortul cu şerbet de cafea. Se decorează cu fructe confiate şi cu cremă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.