Sarmale cu ciuperci si orez
PrinteazaSarmale cu ciuperci si orez din: ciuperci, ceapa, morcov, orez, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, varza murata.
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 cana cu orez
- 1 cana cu suc de rosii
- ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
- varza murata
Mod de preparare:
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Cand a devenit sticloasa, adauaga ciupercile, curatate si tocate marunt.
Trece morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugă-l peste ciuperci. Toarna sucul de rosii si amesteca usor.
Adauga orezul ales si spalat si presara un praf de sare si piper.
Lasa sa mai dea intr-un clocot, doua, iar cand s-a racorit putin, adauga verdeata tocata si infasoara sarmalele.
Pune-le la fiert la cuptor, la foc mic, de preferat in vasul roman, cu putina apa si suc de rosii.
Sarmale cu ciuperci si orez
Pofta buna!