Prajitura cu frisca si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu frisca si ciocolata din: iaurt, faina, unt, sare, zahar, ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, frisca.
pentru foi:
- 9000 g iaurt
- 900 g faina
- 400 g unt
- o lingurita sare
- 50 g zahar
pentru crema:
- 500 g ciocolata rasa cu lapte
- 500 g ciocolata rasa amaruie
- 400 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru foi, se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn, apoi se amestecă cu degetele şi se adună într-o bilă care se pune la frigider 30 de minute.
Aluatul se scoate de la frigider de 6 ori, se întinde de fiecare dată în alt sens şi se pune la frigider de 6 ori câte 30 de minute.
După expirarea timpului, se întinde aluatul pe masa presărată cu făină şi apoi se taie în 4 foi lungi, de mărimea tăvii de finisat prăjitura.
Fiecare foaie se coace timp de 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească foarte bine.
Pentru cremă, se amestecă pe foc cele două tipuri de ciocolată şi 100 ml frişcă. Se topesc pe foc şi apoi se lasă să se răcorească.
Se bate restul de frişcă şi se amestecă împreună cu ciocolata topită.
Se aşază foi alternativ cu cremă şi se dă la frigider de pe o zi pe alta. Se serveşte cu zahăr pudră sau bombonele.
Prajitura cu frisca si ciocolata
Pofta buna!