Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde

Printeaza

Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde din: maruntaie de miel, plaman, ficat, rinichi, carne de miel, oua, galbenus, smantana, untura, ulei, coniac, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi)
  • 2 buc de carne de miel mai grasa (de la burta)
  • 4 oua
  • 1 galbenus (pentru uns foaia de aluat)
  • 30 g pesmet
  • 25 g smantana
  • 25 g untura (sau 30 ml ulei)
  • 50 ml coniac
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pregateste un aluat simplu din ingredientele de mai sus.

Maruntaiele de miel se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb bucatile de carne.

lasa sa se raceasca si se trec toate prin maşina de tocat carne, mai putin ficatul, care se va taia in bucatele foarte mici, cu cutitul.

Se amesteca toate intr-un vas, impreuna cu oualele, pesmetul, smantana, coniacul si verdeata tocata marunt.

amesteca pana compozitia devine omogena. Din aluat se intinde o foaie foarte subtire, care se pune (asa cum pui prapurele) in tava unsa cu untura, lasand marginile sa se rasfranga.

umple cu compozitia de drob, se ridica marginile aluatului si se acopera bine si frumos (eventual se taie plusul de aluat, ca sa nu se suprapuna inestetic).

unge cu un galbenus batut si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

 

Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde

Drob_de_miel_in_aluat_cu_usturoi_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.