Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
PrinteazaSupă de ardei cu găluşte si caşcaval
- 3 ardei graşi roşii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 lingură unt
- 6 linguri griş
- 250 ml lapte
- 125 g smântână
- 5 linguri caşcaval ras
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După câteva minute, adaugi ardeii tăiaţi bucăţele şi stingi cu 500 ml apă fierbinte.
Laşi să fiarbă totul 15 minute. Separat, fierbi laptele cu untul şi când dă în clocot, pui grisul în ploaie şi laşi pe foc până se îngroaşă.
După ce au fiert legumele, treci totul prin sită, adaugi smântână şi caşcavalul ras şi mai fierbi supa 1-2 minute. Din grisul cu lapte răcit formezi găluşte de mărimea unei nuci pe care le adaugi în supă după ce ai luat-o de pe foc şi o aduci la masă.
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
Poftă bună!