Reteta zilei: Tocana aromata de vita cu morcovi si coriandru

Printeaza

Tocana aromata de vita cu morcovi si coriandru din: carne de vita, lemongrass, sos de peste, curry, ghimbir, sos de mere, foaie dafin, unt, ceapa, rosii, anason, apa, morcovi, sare, coriandru.

 

Ingrediente:

  • 2 ½ kg carne de vita, cuburi
  • 1 tulpina lemongrass
  • 3 linguri sos de peste
  • 1 ½ lingurite curry
  • 2 ½ linguri ghimbir
  • 2 linguri de sos de mere
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 cesti de rosii cubulete
  • 2 stelute anason
  • 3 cani de apa
  • 1/2 kg morcovi, taiati bucati
  • sare
  • ¼ cana coriandru, tocat

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150C. Intr-un castron mare, adaugati carnea de vita, lemongrass, sos de peste, curry, ghimbir, sos de mere si foaia de dafin.

Amestecati bine. Lasati la marinat timp de aproximativ 30 de minute. Incalziti untul si prajiti carnea de vita pe toate partile pana se rumeneste.

Transferati pe o farfurie. Adaugati ceapa si gatiti pana se inmoaie. Adaugati rosiile si sare dupa gust si amestecati bine.

Acoperiti si fierbeti 12-14 minute. Adaugati carnea de vita, lemongrass, frunze de dafin si anason.

Gatiti 5 minute. Adaugati apa si morcovi, acoperiti si dati la cuptor pentru aproximativ 2 ½ ore.

Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu coriandru proaspat tocat.

 

Tocana aromata de vita cu morcovi si coriandru

Tocana_aromata_de_vita_cu_morcovi_si_coriandru_10

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    Foarte bine arata tocanita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.