Tort aromat cu dulceata din: capsune, dulceata de capsune, clatite, oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, lapte, gelatina, smantana, faina.
Ingrediente:
500 g capsune
1/2 borcan cu dulceata de capsune
cateva clatite
pentru blat:
3 oua
3 linguri cu zahar
3 linguri cu faina
1 esenta de vanilie
sare
pentru crema:
300 g zahar
300 ml lapte
5 oua
3 linguri cu gelatina
1 kg smantana dulce
2 linguri cu faina
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu zahărul şi sare. Adaugă gălbenuşurile, esenţa şi făina.
Coace compoziţia 30 de minute într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Freacă ouăle cu zahărul.
Adaugă făina şi fierbe la bain-marie. Toarnă laptele călduţ şi amestecă energic până se leagă bine crema.
Lasă să se răcorească. încorporează gelatina înmuiată şi smântână bătută. După ce s-a răcorit blatul, aşază pe margine cercuri din clătite cu dulceaţă, groase de 2 cm.
Toarnă 1/2 din cremă, aşază câteva felii de căpşune şi restul de cremă.
Decorează deasupra cu căpşune şi restul de dulceaţă.
Lasă la rece minimum trei ore, apoi îndepărtează margineai detaşabilă a formei.
Tort delicios cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar, oua, lapte, sare, praf de copt, frisca, fructe, dulceata. Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 200 g zahăr 4 ouă 50 ml lapte un vârf de cuţit sare un plic praf de copt frişcă lichidă 300 g fructe, pentru ornat dulceaţă de zmeură zahăr […]
Tort cu dulceata de visine din: dulceata de visine, oua, ulei, zahar, faina, vanilie, sare. Ingrediente: 1/2 borcan cu dulceaţă de vişine 6 ouă 6 linguri cu ulei 6 linguri cu zahăr 1 cană cu făină 3-4 plicuri cu zahăr vanilat 1 fiolă cu esenţă de vanilie 1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie sare […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.