Reteta zilei: Pui cu sos de ananas – reteta usor de preparat

Printeaza

Pui cu sos de ananas din: piept de pui, amidon, oua, ulei, zahar, suc de ananas, otet, ketchup, sos de soia, praf de usturoi, ardei gras rosu, ardei gras verde, ceapa verde, orez.

 

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui fara piele, cuburi
  • ½ ceasca amidon
  • 2 oua, batute
  • ¼ cana ulei
  • ¾ cana de zahar
  • ¼ de cana de suc de ananas, din conserva
  • ⅓ ceasca de otet
  • ¼ ceasca ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • ½ lingurita praf de usturoi
  • 1 ardei gras rosu , bucati
  • 1 ardei gras verde, bucati
  • 6 fire ceapa verde , felii
  • orez, pentru servire

 

Mod de preparare:

Pune amidonul intr-un castron si oualele batute intr-un alt castron.

Asezonati carnea de pui cu sare si piper.

Scufundati bucatile de pui in amidon, acoperiti pe toate partile si apoi imuiati in oualele batute. incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mare mediu.

Prajiti carne ape toate partile, apoi transferati pe prosoape de hartie. Se adauga ardeii in tigaie si se gatesc timp de 4-5 minute.

Adaugati ceapa verde, se amesteca pentru a se combina si se adauga carnea de pui si ananas.

Intr-un castron, combinati de zahar, suc de ananas, otet, ketchup, sos de soia si praf de usturoi.

amesteca pana cand zaharul se dizolva. toarna sosul in tigaie si se amesteca pentru a se acoperi carnea de pui si legumele.

aduce la fierbere, se reduce focul la mediu, acoperiti si gatiti timp de 10 minute, amestecand de cateva ori.

Serviti imediat cu orez fiert.

 

Pui cu sos de ananas

Pui_cu_sos_de_ananas_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.