Gogoşele de dovlecei
PrinteazaGogoşele de dovlecei
- 3 dovlecei
- 2 ouă
- 1 pahar de lapte
- 3 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 pliculeţ cu bicarbonat
- 100 g zahăr pudră
- 100 g făină
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine. Baţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat şi le adaugi peste dovleceii bine scurşi.
Pui şi laptele, un praf de sare, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi făină cât să obţii un aluat ca de chec. lei apoi cu lingura din compoziţia obţinută şi rumeneşti gogoşelele în ulei.
Nu pui prea multe gogoşele în tigaie pentru că mai cresc cât timp se rumenesc. Le scoţi pe un şervet de hârtie ca să absoarbă uleiul şi le pudrezi cu zahăr.
Gogoşele de dovlecei
Poftă bună!