Batoane de carne cu mere
PrinteazaBatoane de carne cu mere din: carne de pui, arde gras, ceapa, dovlecel, cartof, usturoi, orez, spanac, mere, curry, chimen, oua, sare, piper, patrunjel, ulei, smantana, sfecla rosie.
- 750 g carne de pui
- un ardei gras
- o ceapa
- un dovlecel
- un cartof
- 3 catei de usturoi
- 100 g orez
- 200 g spanac congelat
- doua mere
- 2 g curry
- 2 g chimen
- doua oua
- sare
- piper
- patrunjel
- ulei
- smantana
- sfecla rosie
Mod de preparare:
Carnea se spală, se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi ardeiul gras.
Se pun într- un bol, se adaugă usturoiul pisat, cartoful şi dovlecelul daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi.
Se presară chimenul măcinat şi curry, sare şi piper după gust.
Se adaugă oul, se amestecă bine până se omogenizează amestecul, apoi se formează batoane potrivit de mari.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Orezul se spală, se căleşte în puţin ulei, se condimentează apoi se acoperă cu apă şi se fierbe.
Când este aproape fiert se adaugă spanacul decongelat şi merele tăiate cubuleţe.
Se continuă fierberea, se adaugă pătrunjel tocat, se amestecă şi se serveşte alături de batoanele de carne calde.
Se servesc ca atare sau cu o salata de sfecla rosie, smantana si usturoi pisat.
Batoane de carne cu mere
Pofta buna!