Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

Printeaza

Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

Ingrediente:Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 300 ml lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 4 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci 250 ml lapte cu făina şi 2 ouă. Pui un praf de sare şi din aluatul obţinut prăjeşti clătitele în ulei încins.

Când cartofii sunt fierţi, îi scurgi şi îi treci prin sită, apoi adaugi 3-4 linguri de lapte fierbinte, untul, 2 gălbe­nuşuri, sare şi piper. Cu această compoziţie umpli clătitele, le rulezi, le aşezi într-o tavă unsă cu unt şi le dai la cuptor pentru 15 minute.

Cureţi usturoiul, îl tai mărunt, îl rumeneşti puţin în ulei, adaugi roşiile date pe râzătoare, sare şi piper şi laşi pe foc 10 minute. Când sunt gata clătitele, torni sosul de roşii şi le mănânci cât sunt calde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.