Galuste cu pui si sos alb din: pui, ceapa, morcov, ardei rgas, sare, piper, condiment cu gust de faina, foi de dafin, ulei, patrunjel, faina, oua, sare, apa, amidon, lapte, condiment din legume uscate.
Ingrediente:
1 pui
1 ceapa
1 morcov
1/4 ardei gras rosu
sare
piper
condiment cu gust de gaina
2 foi de dafin
2-3 linguri ulei
3 fire de patrunjel
pentru galuste:
500 g faina
4 oua
1 lingurita rasa cu sare
1-2 cescute cu apa
1 lingura ulei pentru fiert
pentru sosul alb:
1 lingura amidon
300-400 ml lapte
condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Porţionezi puiul şi speli bucăţile. Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, ardeiul în cubuleţe, iar morcovul îl dai pe râzătoare.
Căleşti ceapa în uleiul încins, iar după ce a devenit transparentă, adaugi ardeiul, morcovul şi carnea de pui.
Condimentezi cu foi de dafin şi condiment cu gust de găină şi acoperi toate ingredientele cu apă fierbinte.
Fierbi carnea până când se înmoaie bine, iar la final sărezi şi condimentezi după gust. In timp ce fierbe carnea, amesteci cu telul ingredientele pentru găluşte, până obţii un aluat moale.
Cu vârful lingurii, tai bucăţi mici de aluat şi le pui la fiert în apă uşor sărată, cu uleiul.
Când au fiert, le scurgi şi le treci prin jet de apă rece. Amesteci găluştele cu un polonic de sos de la carne şi le păstrezi la cald.
Pentru sosul alb, amesteci amidonul cu 300 ml lapte rece.
Le pui la fiert împreună cu un polonic de sos de came şi condiment din legume, amestecând până se îngroaşă.
Galuste de pesmet cu sos din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi […]
Galuste in sos de vin din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi separăm […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.