Pate de somon afumat

Printeaza

Pate de somon afumat din: somon afumat, unt, smantana, marar, patrunjel, morcov, zeama de lamaie, sare, piper, frunze de rucola, rosii, masline, castravete, sos tzatziki, paine prajita.

Ingrediente:Pate_de_somon_afumat

  • 150 g somon afumat
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • o lingura marar marunt
  • o lingura patrunjel marunt
  • o bucata de morcov
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper dupa gust

pentru decor:

  • frunze de rucola
  • rosii
  • masline
  • felii de castravete
  • sos de tzatziki
  • felii de paine prajita

 

Mod de preparare:

Se curăţă somonul de oase şi piele. Se toacă mărunt cu o furculiţă. Se face o cremă din unt moale şi smântână.

Se adaugă zeama de lămâie la cremă, mărar şi pătrunjel tocat. Se fierb morcovii şi se zdrobesc ca o pastă şi se adaugă peste celelalte ingrediente.

Se adaugă peştele şi se amestecă până se omogenizează. Puteţi folosi mixerul pentru ca pateul să iasă mai fin.

Pateul se serveşte pe felii de pâine prăjită şi salată de tzatziki aşezată pe o jumătate de pară.

Pateul se poate orna cu o roşie şi felii de caş.

Pate de somon afumat

Pate_de_somon_afumat

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pate de ficatei de pui cu coniac

Pateu de somon

Pateu de somon din: somon, crema de branza, suc de lamaie, chives, ceapa, castraveti. Ingrediente: 200 g de somon 200 g de cremă de brânză sucul de la jumătate de lămâie 1 linguriţă de chives 2 cepe verzi 1 linguriţă de castraveţi muraţi   Mod de preparare: Se pasează 200 g de somon fiert cu […]

 

Aperitive cu pate de somon si struguri

Aperitive cu pate de somon si struguri din: pate de somon, pâine, maioneză, pătrunjel, boabe de struguri. Ingrediente: 100g pate de somon 4 felii de pâine 2 linguri de maioneză 1 legătură mare de pătrunjel câteva boabe de struguri   Mod de preparare: Cu ajutorul unui pahar, decupaţi rondele din feliile de pâine. Tăiaţi boabele de struguri în jumătăţi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.