Varză cu carne de porc, ardei iute si smantana
PrinteazaVarză cu carne de porc, ardei iute si smantana din: carne de porc, varza, pasta de tomate, suc de rosii, bors, frunze de dafin, cimbru, verde, apa, malai, ardei iute, sare, piper, smantana, ulei.
- 600 g carne de porc
- doua verze albe potrivite
- 100 g pasta de tomate
- 50 ml suc de rosii
- 600 ml bors
- doua frunze de dafin
- 4 fire de cimbru verde
- 500 ml apa
- 250 g malai
- 5 ardei iuti verzi sau murati
- sare
- piper
- smantana
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se taie bucăţi potrvite şi se pun la călit în ulei de floarea soarelui până devine aurie.
Varza se spală, se taie sferturi şi se pune la opărit într-o oală cu apă amestecată cu jumătate din cantitatea de borş.
După zece minute se scoate cu o spumieră, se taie în bucăţi mai mici şi se pune peste carnea călită. S
e presară sare şi piper după gust, se toarnă un litru de apă şi se lasă să fiarbă până ce carnea este aproape fiartă.
Se adaugă borşul rămas, pasta de tomate dizolvată în sucul de roşii şi apă dacă mai este nevoie.
Se presară foile de dafin şi puţin cimbru, se continuă fierberea până ce carnea şi varza sunt fierte, se verifică de gust şi se opreşte focul.
Se adaugă un ardei iute tăiat bucăţi, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească zece minute.
Se serveste cu mamaliga, smantana si cu ardei iuti verzi sau murati.
Varză cu carne de porc, ardei iute si smantana
Pofta buna!