Tarte cu tarhon
PrinteazaTarte cu tarhon din: mazare, ceapa, oua, smantana, faina, ulei de masline, parmezan, praf de copt, tarhon, branza de vaci, lapte, castraveti, usturoi, sare, piper.
- 150 g mazare
- o ceapa
- 3 oua
- 80 g smantana
- 150 g faina
- 100 ml ulei de masline
- 50 g parmezan
- 5 g praf de copt
- 5 fire de tarhon verde
- 100 g branza de vaci
- 200 ml lapte
- doi castraveti verzi
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe zece minute în apă cu sare, se scurge şi se lasă să se răcească.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Tarhonul verde se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un bol.
Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se mixează într-un bol împreună cu uleiul de măsline.
Se adaugă făina, praful de copt şi smântână, se mixează până se omogenizează compoziţia, se adaugă mazărea, ceapa şi tarhonul şi se amestecă cu o lingură.
Se adaugă albuşurile mixate separat cu jumătate de linguriţă cu sare, piper după gust şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează în compoziţie.
Se toarnă în forme de brioşă unse cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii. Se lasă să se răcească cinci minute în formă apoi se scot pe un grătar de bucătărie.
Se servesc imediat sau când s-au răcit complet.
Se servesc ca atare sau cu un sos de branza de vaci, laptele dulce, usturoi si castravete ras.
Tarte cu tarhon
Pofta buna!