Reteta zilei: Pui cu cartofi si ceapa in sos de boia
PrinteazaPui cu cartofi si ceapa in sos de boia din: pulpe de pui, ulei de masline, cartofi, cartof dulce, ceapa, sare, piper, supa de pui, boia de ardei, turmeric, usturoi, dafin.
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cartofi, bucati
- 1 cartof dulce, bucati
- 2 cepe, felii
- sare si piper
- 1 1/2 cesti de supa de pui
- 1 3/4 lingurita boia de ardei
- 1 1/ 4 lingurita de turmeric
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 3 frunze de dafin
Mod de preparare:
Presarati pulpele cu sare si piper. Intr-o tigaie cu capac incalziti ulei de masline la foc mediu
Puneți pulpele de pui si gatiti timp de aproximativ 7-8 minute. Scoateti din tigaie si pastrati deoparte.
Adaugati cartofii si prajiti 8 minute, amestecand din cand in cand. Transferati apoi pe o farfurie si pastrati deoparte.
Adaugati ceapa felii si ¼ lingurita de sare, amestecati. Acoperiti vasul si se reduce focul la mediu.
Gatiti pentru 10 minute. Intr-un bol amestecati supa de pui, boia de ardei, turmeric, praf de usturoi si frunze de dafin.
Adaugati supa in oala, apoi pulpele, acoperiti si gatiti aproximativ 1 ora. In ultimele 15 minute adaugati cartofii.
Asezonati cu sare si piper. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Pui cu cartofi si ceapa in sos de boia
Pofta buna!