Gogosari umpluti cu ciuperci din: gogosari, ciuperci, ceapa, hrean, morcov, frunze de telina, otet, apa, ulei, usturoi, zahar, piper, foi de dafin.
Ingrediente:
5 kg gogoşari
3 kg ciuperci
2 kg ceapă
100 g hrean
100 g morcov
300 g frunze de ţelină
1l oţet (9 grade)
3 l apă
200 ml ulei
200 g sare
1 căpăţână de usturoi
zahăr
piper
foi de dafin
Mod de preparare:
Ciupercile, fierte cu apă, sare şi zeama de la o lămâie, le scurgem şi le tocăm, apoi le amestecăm cu ţelina, ceapa tocate fin, morcovul şi hreanul ras.
Punem puţin baiţ şi umplem gogoşarii, apoi adăugăm usturoiul pisat şi baiţul.
Legăm borcanele şi le fierbem la Bain-Marie timp de 30 de minute.
Gogosari murati pentru iarna Ingrediente: 80 buc gogosari rosii 1 l otet 250 g zahar 150 g sare 4-5 foi de dafin piper boabe seminte de mustar hrean salicil Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa pina a doua […]
Salata de gogosari murati Ingrediente: 6 gogoşari roşii 1/2 cană stafide 1/4 cană ulei 3 linguriţe oţet aromat 2 căţei usturoi curăţaţi şi pisaţi Mod de preparare: Coci gogoşarii ca vinetele sau ardeii pentru salată, îi presari cu sare, îi îmbraci în folie de aluminiu pentru a fi mai uşor de decojit şi îi […]
Gogosari crocanti in otet din: gogosari, otet de vin, apa, zahar, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, sare, seminte de mustar, seminte de coriandru. Acești gogoșari au un gust minunat și pot fi savurați ca un aperitiv sau ca un ingredient în diverse feluri de mâncare. Ingrediente: 1 kg gogoșari roșii sau verzi 750 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.