Costita afumata cu tarhon si cartofi din: cartofi, costita afumata, morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, bulion, tarhon, piper, sare, dafin, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 kg cartofi 1/2 kg costiţă afumată (sau 1 kg coaste de porc afumate) 2 morcovi 2 ccepe 1 păstămac 2 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu bulion de roşii 1 lingură cu […]
Cartofi imbracati in costita afumata
PrinteazaCartofi imbracati in costita afumata din: costita afumata, cartofi, ulei, sare, otet de mere, ardei capia copti.
- 300 g costita afumata
- 2-3 cartofi lunguieti
- 2 linguri ulei
- sare
- 1 lingurita otet de mere
- 2 ardei capia copti
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi speli bine şi îi tai în lungime, sub formă de bastonaşe nu prea groase.
Le fierbi pe jumătate, în apă uşor sărată, timp de 7-8 minute.
Le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece.
Tai costiţa în felii subţiri şi înveleşti cu ele bastonasele de cartofi.
Vei obţine rulouri pe care le fixezi cu scobitori, ca să nu se desfacă.
Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu 1 lingură ulei şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc.
Ii serveşti împreună cu o salată de ardei copţi stropiţi cu puţin ulei şi câteva picături de oţet.
Cartofi imbracati in costita afumata
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi cu costita la tava
Cartofi cu costita la tava din: cartofi, smantana, oua, cascaval, unt, pesmet, costita, rozmarin, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g smântână 2 ouă 250 g caşcaval 1 lingură cu unt 1 lingură cu pesmet 150 g costiţă afumată rozmarin proaspăt sare piper mărar Mod de preparare: Alege cartofi mici, spală-i şi pune-i […]
Pofta buna!