Ciorbă cu morcovi şi ciuperci
PrinteazaCiorbă cu morcovi şi ciuperci din: morcovi, mazare, rosii, praz, ceapa, ardei capia, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper, leustean, ardie iute, gulii, conopida.
- 500 g morcovi
- 200 g mazare
- 5 rosii
- un fir de praz
- doua cepe albe
- doi ardei capia
- 400 g ciuperci
- 500 ml bors
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- leustean
- ardei iute
- gulii
- conopida
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi sau rondele mai groase.
Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele subţiri.
Cepele se curăţa, se spală, se taie sferturi sau se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-un bol.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc morcovii cinci minute, se adaugă prazul şi ceapa, se călesc încă cinci minute apoi se scot cu o paletă şi se pun la fiert într-o oală cu doi litri de apă.
Se condimentează, se fierb 15 minute, apoi se adaugă ardeii capia tăiaţi cuburi şi mazărea.
Se fierb 15 minute, se adaugă ciupercile călite în uleiul rămas în cratiţă, se toarnă roşiile date prin râzătoare, borşul şi cozi de leuştean.
Se continuă fierberea zece minute, se presară leuştean tocat şi se lasă să se odihnească zece minute.
La ciorba se mai poate adauga ardei iute, gulii feliate sau buchetele de conopida.
Ciorbă cu morcovi şi ciuperci
Pofta buna!