Drob italienesc
PrinteazaDrob italienesc: foitaj de aluat, spanac, sare, nucsoara, ulei de masline, oua, branza ricotta, parmezan.
- 450 g foitaj de aluat
- 1 kg frunze de spanac
- sare
- nucşoară
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 ouă
- 6 ouă fierte tari
- 500 g brânză Ricotta
- 70 g parmezan ras
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Foile de aluat se lasă să se dezgheţe. Spanacul se spală bine şi se opăreşte foarte puţin în apă fiartă, apoi se scurge de apă si se lasă să se răcească.
După aceea se toiacă mărunt şi se amestecă c u sare, nucşoară şi ulei de măsline.
Se amestecă 2 ouă cu 40 g parmezan şi cu brrânza Ricotta. Se încorporează şi spanacul.
Ouăle se curăţă de coajă. Cuptorul se încălzeşte la 180° C.
Se întind 2 foi rotunde de aluat pe o planşă dată cu faină.
O foaie se pune în forma de copt unsă cu unt, astfel încât să acopere şi marginile.
Se unge foaia cu 2 linguri de ulei. Se pune compoziţia de spanac şi brânză, înăuntrul acesteia se pun ouăle fierte tari, întregi, iar deasupra restul de parmezan.
Se pune deasupra cealaltă foaie şi se unge cu uleiul de măsline rămas, apoi se lasă la cuptor, cca 60 de minute, până când capătă o culoare aurie. Se serveşte şi rece.
Drob italienesc
Pofta buna!