Chec de verdeturi cu orez din: spanac, patrunjel, marar, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, orez, oua, cascaval, sare, piper, unt. Ingrediente: 500 g spanac 2 legături pătrunjel câte 2 legături mărar şi ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper alb măcinat câte 1 lingură […]
Chec cu spanac si branza
PrinteazaChec cu spanac si branza: spanac, oua, faina, praf de copt, lapte, branza, nucsoara, sare, piper, mustar, ulei de masline.
- 1 kg frunze de spanac
- 3 ouă
- 150 g făină
- 1 pachet praf de copt
- 125 ml lapte
- 100 g brânză rasă Gruyere
- 1 vârf nucşoară
- sare
- piper
- muştar
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Spanacul se spală bine şi se opăreşte în apă fiartă cu sare, apoi se scoate şi se lasă să se scurgă de apă, după care se toacă mărunt.
Se încinge 1 lingură de ulei de măsline şi se căleşte 5 minute spanacul tocat.
Gălbenuşurile se amestecă cu faina, praful de copt, nucşoara si laptele, frământându-se un aluat.
Albuşurile cu putină sare se bat spumă. Brânza se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri, apoi se adaugă şi albuşurile.
Se unge cu ulei o formă de cozonac şi se tapetează cu hârtie de copt.
Spanacul se amestscă cu 1 lingură de muştar, se încorporează în aluat, apoi se pune compoziţia în tavă şi se coace 45 de minute.
Se scoate şi se taie felii. Se poate servi şi rece.
Chec cu spanac si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec de ciuperci si masline
Chec de ciuperci si masline din: oua, ceapa, ciuperci, masline, marar, patrunjel, faina, piper, sare, ulei, unt, pesmet. Ingrediente: 4 ouă 2 cepe 250 g ciuperci fierte sau din conservă 100 g măsline câte 1 legătură mărar şi pătrunjel 4 linguri făină piper măcinat sare 3 linguri ulei câte 1 lingură unt şi pesmet pentru […]
Pofta buna!