Ardei umpluţi cu spanac, peşte şi orez: ardei gras rosu, file de peste, ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, busuioc, patrunjel, supa de legume, oua, orez, piper, sare.
Ingrediente:
4 ardei graşi roşii
250 g file de peşte (fiert)
2 cepe
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
100 g frunze de spanac
1 legătură busuioc
1/2 legătură pătrunjel
200 ml supă de legume
3 gălbenuşuri
sare
piper măcinat
400 g orez
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii, se scot capacele. Ardeii şi capacele se fierb în apă sărată, 10 minute.
Se scot şi se scurg. Orezul se fierbe. Peştele se taie mărunt. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se toacă.
Ceapa şi usturoiul se călesc în ulei, apoi se adaugă spanacul, busuiocul şi pătrunjelul, după care se pune peştele, sare, piper.
Se dă printr-o sită şi se păstrează lichidul.
Se umplu ardeii, se pun capacele şi se pun la copt. Se toarnă 1/2 din supă şi se coci 15 minute.
Se amestecă lichidul păstrat cu restul de supă, gălbenuşul, sare, piper şi se pune deasupra.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.