Iepure picant cu orez

Printeaza

Iepure picant cu orez din: orez, iepure, ardei capia, ceapa verde, busuioc verde, ardei iute, morcov, telina, cimbru, ceapa rosie, usturoi, vin alb, miere, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Iepure_picant_cu_orez

  • 300 g orez alb
  • un iepure
  • 3 ardei capia
  • o legatura ceapa verde
  • 3 fie de busuioc verde
  • un ardei iute
  • un morcov
  • o telina
  • o lingurita cu cimbru
  • o ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 600 ml vin alb sec
  • doua linguri cu miere
  • 75 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, sei spală şi se taie felii. Se pun într-un bol împreună cu ardeiull iute, cimbrul şi mierea.

Se adaugă ceapa roşie curăţată dle foi şi tăiată rondele, usturoiul feliat, jumătate din ulei şi viinul alb.

Se condimentează, se pune iepurele tăiat în bucăţi mai mici, se acoperă cu un capac şi se introduc la rece minim trei ore.

Se pune totul într-o tavă, se acoperă cu un capac şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se îndepărtează capacul, se presară ceapa verde tocată şi se continuă coacerea la foc mare până ce carnea devine aurie.

Orezul se fierbe în apă cu sare, se amestecă cu restul de ulei, sare, piper şi busuiocul tocat.

Se pune orezul pe platouri, se aşează deasupra bucăţile de carne şi se serveşte; totul imediat.

Iepure picant cu orez

Iepure_picant_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.