Iepure picant cu orez
PrinteazaIepure picant cu orez din: orez, iepure, ardei capia, ceapa verde, busuioc verde, ardei iute, morcov, telina, cimbru, ceapa rosie, usturoi, vin alb, miere, ulei de masline, sare, piper.
- 300 g orez alb
- un iepure
- 3 ardei capia
- o legatura ceapa verde
- 3 fie de busuioc verde
- un ardei iute
- un morcov
- o telina
- o lingurita cu cimbru
- o ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 600 ml vin alb sec
- doua linguri cu miere
- 75 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, sei spală şi se taie felii. Se pun într-un bol împreună cu ardeiull iute, cimbrul şi mierea.
Se adaugă ceapa roşie curăţată dle foi şi tăiată rondele, usturoiul feliat, jumătate din ulei şi viinul alb.
Se condimentează, se pune iepurele tăiat în bucăţi mai mici, se acoperă cu un capac şi se introduc la rece minim trei ore.
Se pune totul într-o tavă, se acoperă cu un capac şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se îndepărtează capacul, se presară ceapa verde tocată şi se continuă coacerea la foc mare până ce carnea devine aurie.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se amestecă cu restul de ulei, sare, piper şi busuiocul tocat.
Se pune orezul pe platouri, se aşează deasupra bucăţile de carne şi se serveşte; totul imediat.
Iepure picant cu orez
Pofta buna!