Bibilică la cuptor
PrinteazaBibilică la cuptor din: bibilica, porumb, rosii cherry, patrunjel, ou, usturoi, sare, piper, unt, cimbru, untdelemn, ceapa, vin acrisor, suc de rosii, mustar, faina, apa, boabe de ienibahar, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare.
- o bibilica de circa 1,500 kg
- 500 g porumb
- 200 g rosii cherry
- o legatura patrunjel
- un ou
- cativa catei de usturoi
- sare
- piper
- 200 g unt
- cimbru
pentru sosul de ardei iute:
- 30-50 ml untdelemn
- 50 g ceapa
- 150 ml vin acrisor
- 100 ml suc de rosii
- o lingurita rasa de mustar
- 25 g faina
- 300 ml apa
- sare
- piper
- doua boabe de ienibahar
- o foaie de dafin
- o bucati de scortisoara
- doua cuisoare
- sare
Mod de preparare:
Prepararea sosului: Ceapa rasă fin se căleşte cu grăsimea la foc mic, numai un minut, ca să-şi dezvolte aroma, apoi se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.
Se adaugă făina diluată cu vinul şi cu toate celelalte ingrediente.
Sosul se lasă să fiarbă 2-3 clocote, ca să se lege cu făina şi se sărează.
Dacă este prea gros, se diluează cu apă, vin sau suc de roşii, după gust.
Bibilica se unge cu unt topit, sare, piper, cimbru. în tavă se pune puţină apă.
După o oră se adaugă în tavă roşiile şi căţeii de usturoi.
Se introduce în cuptorul încins la 180 de grade. Separat se fierbe porumbul cu puţină sare.
Bibilica se aşază în mijlocul platoului, iar alături se aşază legumele.
Se ornează cu bucheţele de pătrunjel şi se serveşte cu sosul de ardei iute.
Bibilică la cuptor
Pofta buna!