Bibilică la cuptor

Printeaza

Bibilică la cuptor din: bibilica, porumb, rosii cherry, patrunjel, ou, usturoi, sare, piper, unt, cimbru, untdelemn, ceapa, vin acrisor, suc de rosii, mustar, faina, apa, boabe de ienibahar, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:Bibilica_la_cuptor

  • o bibilica de circa 1,500 kg
  • 500 g porumb
  • 200 g rosii cherry
  • o legatura patrunjel
  • un ou
  • cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 200 g unt
  • cimbru

pentru sosul de ardei iute:

  • 30-50 ml untdelemn
  • 50 g ceapa
  • 150 ml vin acrisor
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingurita rasa de mustar
  • 25 g faina
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • doua boabe de ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o bucati de scortisoara
  • doua cuisoare
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepararea sosului: Ceapa rasă fin se căleşte cu grăsimea la foc mic, numai un minut, ca să-şi dezvolte aroma, apoi se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.

Se adaugă făina diluată cu vinul şi cu toate celelalte ingre­diente.

Sosul se lasă să fiarbă 2-3 clocote, ca să se lege cu făina şi se sărează.

Dacă este prea gros, se diluează cu apă, vin sau suc de roşii, după gust.

Bibilica se unge cu unt topit, sare, piper, cimbru. în tavă se pune puţină apă.

După o oră se adaugă în tavă roşiile şi căţeii de usturoi.

Se intro­duce în cuptorul încins la 180 de grade. Separat se fierbe porumbul cu puţină sare.

Bibilica se aşază în mijlocul platoului, iar alături se aşază legumele.

Se ornează cu bucheţele de pătrunjel şi se serveşte cu sosul de ardei iute.

Bibilică la cuptor

Bibilica_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.