Iepure cu sote de legume şi nuci
PrinteazaIepure cu sote de legume şi nuci din: iepure, usturoi, ceapa rosie, morcovi, telina cu frunze, ardei grasi, miez de nuca, seminte de in, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, cimbru.
- 1 iepure
- 3 catei de usturoi
- 3 cepe rosii
- doi morcovi
- o telina cu frunze
- 3 ardei grasi
- 150 g miez de nuca
- o lingura cu seminte de in
- 150 ml ulei de masline
- 500 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pune la încins jumătate din uleiul de măsline, se prăjeşte iepurele tăiat bucăţi potrivite până devin aurii şi se scot cu spumiera într-un bol.
Se toarnă uleiul rămas, se adaugă cepele, usturoiul şi ardeii graşi tăiaţi felii sau fâşii subţiri şi se călesc zece minute.
Se scot într-un bol, se pun în loc morcovii curăţaţi şi tăiaţi fâşii, ţelina tăiată bastonaşe şi tije de ţelină tăiate bucăţi.
Se prăjesc cinci minute, se pun legumele din bol şi carnea de iepure. Se toarnă vinul, se condimentează, se acoperă cu un capac şi se fierb până ce carnea este gata şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Se adaugă seminţele de in şi jumătate din miezul de nucă tocat, se mai ţin două minute pe foc apoi se pun în farfurii.
Se presară cu restul de nucă, cimbru proaspăt şi se servesc imediat.
Iepure cu sote de legume şi nuci
Pofta buna!