Fursecuri cu gem de capsuni
PrinteazaFursecuri cu gem de capsuni din: faina, zahar, sare, ou, unt, galbenus, zahar candel, gem de capsuni.
- 250 g faina
- 75 g zahar
- sare
- 1 ou
- 125 g unt
- 1 galbenus
- 75 g zahar candel
- 150 g gem de capsuni
Mod de preparare:
Se framanta rapid un aluat din faina, zahar, un praf de sare, ou si bucatele de unt; se infasoara aluatul in folie si se da la frigider cca 60 min.
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se intinde o foaie subtire de aluat si se decupeaza din ea braduţi, folosind o forma speciala.
De la jumatate din numarul bradutilor se decupeaza cate o deschizatura in forma de stea (cu alta forma speciala).
Stelutele si bradutii se ung cu galbenus batut si se presara zahar candel.
Se asaza toate fursecurile pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc fursecurile cca 10 min.
Se scot si se lasa sa se raceasca. Se ung cu gem topit bradutii fara stea si se asaza deasupra cate un bradut cu stea.
Pofta buna!