Iepure cu fasole verde şi sos de usturoi

Printeaza

Iepure cu fasole verde şi sos de usturoi din: fasole verde, carne de iepure, ceapa, usturoi, patrunjel, oregano, lamaie, masline verzi, vin alb, ceapa verde, marar, galbenus, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Iepure_cu_fasole_verde_si_sos_de_usturoi

  • 500 g fasole verde
  • 6-8 bucati carne de iepure
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 10 g oregano
  • o lamaie
  • 200 g masline verzi
  • 300 ml vin alb
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • un galbenus
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune jumătate de cană cu ulei şi usturoiul curăţat.

Se presară sare şi piper, sucul de la jumătate de lămâie, gălbenuşul crud şi se pasează cu un blender până capătă aspectul unui sos.

Se acopera cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Fasolea verde se fierbe în apă cu sare 15 minute, se scoate cu spumiera într-un bol şi se păstrează la cald.

Carnea de iepure se prăjeşte în ulei încins până devine aurie apoi se scoate într-un bol. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Se căleşte două minute, se adaugă pătrun¬jel tocat, oregano şi se ţin pe foc încă două minute.

Se pune carnea în cratiţă, se adaugă restul de suc de lămâie, măslinele verzi întregi sau tocate, sare, piper şi vinul alb.

Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu până scade sosul şi carnea s-a înmuiat.

Se amestecă fasolea cu mărar tocat, se pune pe un platou, se aşază deasupra carnea de iepure şi se stropesc cu sosul de usturoi.

Iepure cu fasole verde şi sos de usturoi

Iepure_cu_fasole_verde_si_sos_de_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.