Prajituri cu martipan si migdale
PrinteazaPrajituri cu martipan si migdale din: martipan, ou, migdale, faina, unt, zahar, sare, rom, cacao, lapte.
- 100 g masa de martipan
- 1 ou
- 50 g migdale macinate
- 250 g faina
- 150 g bucatele de unt rece
- 70 g zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingura de rom
- 2 linguri de cacao
- 1 lingura de lapte
Mod de preparare:
Se taie cuburi martipanul si se amesteca impreuna cu oul; se adauga apoi unt, migdale macinate, faina, zahar, sare si rom; se framanta 3 minute, pana ce se obtine un aluat sfaramicios. Apoi, cu mainile reci, se framanta rapid un aluat fraged, omogen.
Se imparte in 2 portii; intr-una dintre jumatatile de aluat se inglobeaza cacao si lapte.
Ambele aluaturi se infasoara in cate o bucata de folie transparenta si se dau la frigider timp de cca 30 minute.
Pe planseta tapetata cu putina faina se intinde cate o foaie din cele 2 aluaturi. Foaia alba se asaza peste cea neagra si se preseaza putin. Se ruleaza pe lung si se formeaza un rulou uniform (cca 40 cm lungime).
Se infasoara strans in folie si se mai da la frigider cca 30 minute.
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se scoate ruloul din folie si se taie felii groase de cca 1 cm.
Melcii rezultati se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc cca 10-12 minute.
Se scot din cuptor si se scot apoi si din tava, cu tot cu hartia de copt. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic.
Prajituri cu martipan si migdale
Pofta buna!