Cornulete cu migdale si ciocolata
PrinteazaCornulete cu migdale si ciocolata din: martipan, albusuri, zahar pudra, sare, coaja de lamaie, esenta de migdale, fulgi de migdale, ulei, ciocolata amaruie.
- 500 g masa de martipan
- 2 albusuri
- 250 g zahar pudra
- sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 fiola cu esenta de migdale
- 400 g fulgi de migdale
- ulei
- 150 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se taie cuburi martipanul si se framanta cu albus, zahar pudra, un praf de sare, coaja de lamaie si esenta de migdale; se modeleaza un rulou din aluat si se infasoara in folie; se da la frigider 30 minute.
Se incinge cuptorul la 190 °C. Se presara pe planseta fulgi de migdale.
Aluatul se taie in 30 de bucati. Se modeleaza din ele cornulete si se tavalesc prin migdale; se incrusteaza putin.
Cornuletele se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc la cuptor 8-10 minute.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se unge hartia de copt cu putin ulei. Se topeste ciocolata la bain- marie.
Capetele cornuletelor se plonjeaza in ciocolata, se scot si se lasa sa se scurga.
Se asaza pe hartia de copt pregatita. Se lasa sa se usuce glazura.
Cornulete cu migdale si ciocolata
Pofta buna!