Fursecuri cu migdale si lamaie

Printeaza

Fursecuri cu migdale si lamaie din: faina, migdale, unt, zahar, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, colorant alimentar rosu.

Ingrediente:Fursecuri_cu_migdale_si_lamaie

  • 400 g faina
  • 200 g migdale macinate
  • 300 g unt rece
  • 150 g zahar
  • 1 lingura de frisca
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • colorant alimentar rosu

Mod de preparare:

Se framanta rapid un aluat din: faina, migdale macinate, bucatele de unt, zahar si frisca lichida.

Se modeleaza o bila din aluat, se infasoara in folie si se da la frigider timp de cca 60 minute. Se incinge cuptorul la 180 °C.

Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de cca 5 mm; se decupeaza din ea stelute.

Stelele se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc cca 10 minute.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Se prepara o glazura de zahar: se amesteca zaharul pudra cu putin suc de lamaie; se mai adauga treptat suc, pana ce se obtine o compozitie uniforma cu care se vor unge fursecurile.

Compozitia se imparte in doua portii si in jumatate de cantitate se inglobeaza colorant alimentar rosu.

Se iau cate 2 linguri din glazura alba si din cea rosie si se asaza in cate o punga de la care se decupeaza cate un coltisor.

Se ung fursecurile cu glazura, folosind pensula, apoi se decoreaza cu glazura spritata, in culoarea contrastanta. Se lasa sa se usuce.

Fursecuri cu migdale si lamaie

Fursecuri_cu_migdale_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.