Ficat de porc cu orez şi legume
PrinteazaFicat de porc cu orez şi legume din: ficat de porc, orez, ardei grasi, mrocovi, telina cu frunze, ceapa, usturoi, faina, apa, zahar tos, otet balsamic, sos de soia, sare, piper, ulei, cimbru, lapte.
- 500 g ficat de porc
- 200 g orez salbatic
- doi ardei grasi
- doi morcovi
- o telina cu frunze
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- 60 g faina
- 500 ml apa
- 60 g zahar tos
- 25 ml otet balsamic
- o lingura cu sos de soia
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
- lapte
Mod de preparare:
Intr-o pungă de plastic se pune făina cu cimbru, sare şi piper după gust.
Se adaugă ficatul tăiat felii potrivit de mari şi se amestecă până ce ficatul este acoperit cu făină şi condimente.
Intr-un bol se amestecă apa cu zahărul, oţetul, sosul de soia şi doi căţei de usturoi pisaţi.
Ficatul se prăjeşte în ulei încins, se scoate cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi se toarnă deasupra amestecul din bol.
Se fierbe totul la foc mic 15-20 de minute, se scoate ficatul din sos şi se pune pe o farfurie, iar sosul se strecoară.
Ceapa şi usturoiul rămas se toacă, se călesc două minute în ulei încins, se adaugă ardeii, rădăcina de ţelină, tije de ţelină, morcovii tăiaţi fâşii sau bastonaşe subţiri.
Se ţin încă cinci minute pe foc, apoi se adaugă orezul fiert separat.
Se condimentează, se ames¬tecă şi se iau de pe foc.
Se pune orezul în farfurii alături de felii de ficat, se toarnă sosul şi se servesc presărate cu frunze de ţelină tocate.
Ca sa aiba un gust mai bun si sa fie mai fraged, ficatul se taie si se pune o ora in lapte dulce.
Ficat de porc cu orez şi legume
Pofta buna!