Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si smantana

Printeaza

Tocanita de vita cu legume si smantana din: carne de vita, ulei de masline, morcovi, ceapa, ciuperci, vin alb, telina, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, cimbru, piper negru, sare, faina, supa de vita, conopida, smantana.

 

 

Ingrediente:

  • 2 kg carne de vita, cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapa, taiata bucati
  • 200gr ciuperci, taiate sferturi
  • 1 ceasca de vin alb sec
  • 6 tulpini de telina, taiate bucati
  • 6 catei de usturoi, tocat
  • ¼ ceasca pasta de tomate
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite de frunze de cimbru proaspat, tocat
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 ½ lingurite de sare
  • ⅓ ceasca faina
  • 5 cesti supa de vita
  • 1 conopida, rupta buchetelele
  • Smantana

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si gatiti carnea pe toate partile pana se rumeneste.

Transferati pe o farfurie. Adaugati in tigaie ceapa si gatiti aproximativ 5-7 minute.

Transferati intr-un castron si pastrati deoparte. Adaugati morcovii, gatiti aproximativ 5 minute si pastrati deoparte.

Adaugati ciupercile si gatiti pentru 2 minute.

Se adauga vinul, se aduce la fierbere, se reduce focul, se fierbe timp de aproximativ 3-4 minute.

Adaugati din nou carnea de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, pasta de tomate, foi de dafin, cimbru, sare si piper.

Se amesteca pentru a se combina.

Intr-un castron, amestecati impreuna supa si faina pana se omogenizeaza.

Adaugati peste carne si legume, amestecand pentru a se combina.

Aduceti la fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se fierbe timp de cel putin 2 ore.

Fierbeti apa cu sare intr-o oala, adaugati conopida si gatiti 6-8 minute.

Serviti tocanita de vita si legume cu conopida, garnisiti cu patrunjel si smantana.

 

Tocanita de vita cu legume si smantana

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_smantana_11

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tocana de vita cu verdeata

Tocana de vita cu verdeata din: carne de vita, morcovi, ceapa, faina, dafin, unt, fulgi de ardei iute, verdeata. Ingrediente: 600 g cuburi de vită de gătit 2 morcovi 2 cepe 3 linguri făină 400 ml apă 1,5 linguriţe fulgi de ardei iute 3 foi dafin 100 g unt mărar pătrunjel sare piper   Mod de […]

Tocana de vita cu chili

Tocana de vita cu chili din: chimen, oregano, usturoi, boia de ardei, praf de chilli, carne tocata de vita, ardei gras, fasole, branza cheddar, rosii, salata, chipsuri tortilla, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de chimen 1 ½ linguri oregano uscat 1 ½ linguri praf de usturoi 1 lingura de boia de ardei 2 ½ lingurite […]

 

Tocana de vita cu tarhon

Tocana de vita cu tarhon din: carne de vita, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ulei, mustar, sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 400 g carne de vită 6 morcovi 5 cartofi o rădăcină ţelină mică o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 2 cepe boabe de muştar sare cimbru tarhon   Mod de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.