Legume la cuptor cu ghimbir
PrinteazaLegume la cuptor cu ghimbir din: dovlecei, morcovi, ciuperci, usturoi, vin alb demisec, cimbru, rozmarin, ulei de masline, lamaie, ghimbir, seminte de susan, sare, piper, sos de ardei iute, sos de rosii, sfecla rosie.
- 3 dovlecei
- 3 morcovi
- 400 g ciuperci
- usturoi
- 300 ml vin alb demisez
- cimbru
- rozmarin
- 100 ml ulei de masline
- o lamaie
- ghimbir ras
- 100 g migdale
- 20 g seminte de susan
- sare
- piper
- sos de ardei iute
- sos de rosii
- sfecla rosie
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi se fierb zece minute în apă cu sare.
Se scurg, se taie bastonaşe potrivit de groase şi se pun într-o tavă.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie julien sau fâşii subţiri şi se pun peste dovlecei.
Ciupercile se spală, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se pun peste morcovi.
Intr-un bol se amestecă uleiul de măsline cu sare şi piper după gust, o linguriţă cu ghimbir şi rozmarinul tocat, o căpăţână de usturoi feliat sau tocat.
Se adaugă coaja rasă şi sucul de lămâie, o lingură cu cimbru, vinul alb şi puţină apă.
Se presară migdalele tocate şi susanul, se amestecă totul, se toarnă peste legume şi se introduce tava în cuptorul încins.
Se întorc legumele din când în când ca să se înmoaie, se scot şi se servesc imediat.
Se servesc ca atare, cu sos de ardie iute, sos de rosii sau salata de sfecla rosie.
Legume la cuptor cu ghimbir
Pofta buna!