Şprot cu legume şi orez
PrinteazaŞprot cu legume şi orez din: orez, mazare, ceapa, ciuperci, sprot sarat, morcovi, ardei gras, sos de soia, pasta de tomate, limeta, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 250 g orez
- 300 g mazare
- o ceapa alba
- 400 g ciuperci
- 300 g sprot sarat
- doi morcovi
- un ardei gras
- o lingura cu sos de soia
- o lingura cu pasta de tomate
- o limeta
- doi catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
- hamsii
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare.
Morcovii se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie julien.
Ceapa se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa două minute, se adaugă ardeiul şi morcovul şi se ţin încă două minute pe foc.
Se adaugă orezul, sare, piper şi două căni cu apă. Se fierbe 15 minute, se adaugă mazărea şi se continuă fierberea, adăugând apă dacă mai este nevoie.
Când orezul este fiert se adaugă pasta de tomate şi sosul de soia, piperul, pătrunjelul tocat şi usturoiul tocat.
Se mai ţine pe foc cinci minute, se pune în farfurii şi deasupra se aşază ciupercile.
Se aşază şprotul sărat ţinut î’n apă rece, apoi scurs şi stropit cu suc de lămâie, se presară pătrunjel sărat şi se servesc imediat.
O alternativa la sprot ar fi hamsiile, sarate sau prajite in putin ulei.
Şprot cu legume şi orez
Pofta buna!