Risotto picant cu legume
PrinteazaRisotto picant cu legume din: orez, usturoi, supa de legume, vin, ceapa, ardei iute, dovlecel, broccoli, smantana, unt, ulei, miez de nuca, fistic, migdale, sare, piper, patrunjel, parmezan.
- 275 g orez
- 4 catei de usturoi
- 800 ml supa de legume
- 250 ml vin alb
- o ceapa
- un ardei iute
- un dovlecel
- 300 g broccoli
- 50 g smantana
- 50 g unt
- 60 ml ulei
- 50 g miez de nuca
- 50 g fistic
- 50 g migdale
- sare
- piper
- patrunjel
- parmezan
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge untul şi uleiul, se călesc ceapa şi ardeiul iute tocate mărunt circa două minute, apoi se adaugă orezul.
Se căleşte până devine sticlos, se adaugă vinul, se amestecă şi se lasă să se evapore.
Se toarnă jumătate din supă, se condimentează şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se adaugă restul de supă, broccoli rupt bucheţele şi dovlecelul tăiat felii potrivit de groase.
Se presară sare şi piper după gust, se amestecă, apoi se lasă să fiarbă totul până ce a scăzut lichidul şi orezul este fiert, fără să se mai amestece.
Când orezul este gata, se adaugă smântână şi pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, se amestecă uşor ca să nu se sfărâme legumele, apoi se pune risotto-ul în farfurii şi se serveşte.
In momentul servirii se presara cu parmezan ras, migdale, miez de nuca si fistic.
Risotto picant cu legume
Pofta buna!