Pui cu legume, ouă şi iaurt

Printeaza

Pui cu legume, ouă şi iaurt

Ingrediente:

  • 1 pui mare
  • 1 kg roşii
  • 3 ardei graşi
  • 2 ouă
  • 120 g iaurt
  • 3 cepe
  • 3 mor­covi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 legătură verdeaţă
  • condiment tip Delikat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o cratiţă şi le dai la cuptor ca să se rumenească.

Din când în când le stropeşti cu vin ca să se pătrundă bine carnea, în acest timp, cureţi toate legumele în afară de roşii, tai morcovii şi rădăcina de pătrunjel rondele, ardeii fideluţă, toci ceapa şi le laşi deoparte.

După ce s-a rumenit carnea, torni supa preparată cu o linguriţă de condiment, pui sare şi piper după gust, mai dai totul la cuptor pentru 10 minute.

Scoţi apoi bucăţile de carne pe o farfurie, iar în sosul format adaugi legumele tăiate, acoperi cratiţa cu un capac şi le dai la cuptor. în acest timp, opăreşti roşiile şi le tai felii.

După 20 de minute scoţi legumele, adaugi carnea şi roşiile feliate, sare şi piper după gust, torni iaurtul bătut cu ouăle şi mai dai cratiţa la cuptor pentru 15- 20 de minute.

Când mâncarea e gata, presari şi verdeaţa tocată.

 

Pui cu legume, ouă şi iaurt

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.