Sufleu de dovlecei cu parmezan din: dovlecei, oua, parmezan, unt, cimbru, sare, faina, lapte, sare aromatizata cu verdeturi, piper alb.
Ingrediente:
500 g dovlecei
4 oua
100 g parmezan ras
20 g unt
cimbru
sare
Ingrediente sos bechamel:
30 g unt
40 g faina
1/4 litru lapte
sare aromatizata cu verdeturi
piper alb
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier.
Se pun intr- un castron si se inabusa la foc moderat, pana se evapora tot lichidul.
Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.
Pentru sosul bechamel, se incslzeste incet untul intr-un castron, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul.
Amestecand mereu se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromatizata si piper alb. Se lasa sa se raceasca putin.
Un vas termorezistent, in care se pune untul, se introduce in cuptorul preincazit.
Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.
Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.
Se scoate vasul termorezistent din cuptor, in care s-a topit intre timp untul, se umple cu masa de dovlecei si se introduce la cuptor pentru circa 15-20 de minute, pana cand sufleul se umfla si se rumeneste frumos.
Sufleu de dovlecei cu branza telemea din: oua, faina, lapte, telemea, dovlecel, marar, sare. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri cu făină 75 g unt 1 cană cu lapte 100 g brânză telemea rasă 1 dovlecel mare 1 legătură cu mărar sare Mod de preparare: Fierbe dovlecelul, apoi scurge-l bine. Pregăteşte un sos din unt, […]
Sufleu de dovlecei cu cas din: dovlecei, ou, unt, faina, lapte, cas, pesmet. Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ou 10 g unt 1 linguriţă făină 1 ceşcutâ lapte 50 g caş dulce 50 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă dovlecelul de coajă şi samburi, se fierbe 5 minute, se scurge şi se lasă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.