Sufleu de dovlecei cu parmezan

Printeaza

Sufleu de dovlecei cu parmezan din: dovlecei, oua, parmezan, unt, cimbru, sare, faina, lapte, sare aromatizata cu verdeturi, piper alb.

Ingrediente:Sufleu de dovlecei cu parmezan

  • 500 g dovlecei
  • 4 oua
  • 100 g parmezan ras
  • 20 g unt
  • cimbru
  • sare

Ingrediente sos bechamel:

  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • 1/4 litru lapte
  • sare aromatizata cu verdeturi
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier.

Se pun intr- un castron si se inabusa la foc moderat, pana se evapora tot lichidul.

Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.

Pentru sosul bechamel, se incslzeste incet untul intr-un castron, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul.

Amestecand mereu se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromatizata si piper alb. Se lasa sa se raceasca putin.

Un vas termorezistent, in care se pune untul, se introduce in cuptorul preincazit.

Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.

Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.

Se scoate vasul termorezistent din cuptor, in care s-a topit intre timp untul, se umple cu masa de dovlecei si se introduce la cuptor pentru circa 15-20 de minute, pana cand sufleul se umfla si se rumeneste frumos.

Se serveste imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Sufleu de branza

Sufleu de dovlecei cu branza telemea

Sufleu de dovlecei cu branza telemea din: oua, faina, lapte, telemea, dovlecel, marar, sare. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri cu făină 75 g unt 1 cană cu lapte 100 g brânză telemea rasă 1 dovlecel mare 1 legătură cu mărar sare   Mod de preparare: Fierbe dovlecelul, apoi scurge-l bine. Pregăteşte un sos din unt, […]

 

Sufleu de rosii cu macaroane

Sufleu de dovlecei cu cas

Sufleu de dovlecei cu cas din: dovlecei, ou, unt, faina, lapte, cas, pesmet. Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ou 10 g unt 1 linguriţă făină 1 ceşcutâ lapte 50 g caş dulce 50 g pesmet   Mod de preparare: Se curăţă dovlecelul de coajă şi samburi, se fierbe 5 minute, se scurge şi se lasă […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.