Cocos cu usturoi si sos de vin din: cocos, slanina, boia, ceapa, ciuperci, usturoi, vin rosu, unt, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cocoş mare 200 g slănină cu boia 2 cepe 1/2 kg ciuperci 3-5 căţei de usturoi 1 pahar cu vin roşu 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu făină 3 linguri cu […]
Cocos cu vin rosu
PrinteazaCocos cu vin rosu din: cocos, costita, arpagic, ciuperci, usturoi, zahar, vin rosu, cimbru, dafin, nucsoara, patrunjel.
- 1 cocos
- 180 g costita
- 20-25 de capatani arpagic
- 200 g ciuperci
- 1 catel de usturoi
- o lingurita de zahar
- o sticla de vin rosu
- cimbru
- o foaie de dafin
- nucsoara
- patrunjel
Mod de preparare:
Se taie cocosul bucati. Costita se taie felii si se prajeste intr-o cratita cu arpagicul.
Cand e gata, se scoate si in aceeasi cratita se pun bucatile de cocos care se rumenesc la foc mic.
Se adauga cimbrul, foaia de dafin, usturoiul si ciupercile, se acopera si se lasa la foc mic 20 de minute.
Separat, se reincalzeste costita, apoi se toarna peste ea trei sferturi din sticla de vin
. Cand vinul da in clocot, se toarna amestecul in cratita in care fierbe cocosul.
Se adauga si restul de vin, sare, piper, zahar, nucsoara si se lasa jumatate de ora la foc mic.
La sfarsit, se presara patrunjel tocat.
Cocos cu vin rosu
Pofta buna!
poate iti place si:
Cocos cu ciuperci si sos de vin
Cocos cu ciuperci si sos de vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi, ciuperci, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2 cepe un căţel usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare piper Mod de preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune împreună cu slănina tăiată bucăţele, […]
Pofta buna!