Muşchi de vită umplut cu sos
PrinteazaMuşchi de vită umplut cu sos: muschi de vita, ceapa, bacon, radacina de telina, telemea de oi, radacina de patrunjel, oua, ulei, mustar, vin rosu, supa de legume, castraveti murati, faina, gogosar murat, cimbru, sare, piper.
- 600 g muşchi de vită
- 8 felii de bacon
- 200 g telemea de oi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 3 ouă fierte tari
- 1 lingură muşt
- 150 ml supă de legume
- 1 castravete murat
- 1 gogoşar murat
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- mirodenii
Ingrediente sos:
- 1 ceapa
- 1/2 radacina telina
- 1 radacina patrunjel
- 3 linguri ulei
- 125 ml vin rosu
- 50 ml supa de legume
- cimbru
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în aşa fel încât să obţii o bucată întinsă ca o foaie.
O baţi uşor cu ciocanul de carne, o ungi cu muştar şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Rulezi şi o laşi la rece timp de 15-20 de minute. Intre timp, prepari umplutura.
Tai baconul cubuleţe, ouăle, telemeaua, castravetele şi gogoşarul feliuţe. Amesteci totul.
Desfaci carnea care a stat la rece, aşezi umplutura şi rulezi. Legi rulada cu o sfoară de bucătărie şi o aşezi în cratiţă.
Stropeşti rulada cu ulei, adaugi supa de legume, sare, piper (dacă mai e nevoie), acoperi cu un capac şi pui pe foc mic 50 de minute.
Tai legumele mărunt, le căleşti în ulei încins, stingi apoi cu supa de legume şi le laşi să fiarbă până când sunt bine pătrunse.
Apoi le treci prin sită, adaugi vinul, făina, cimbrul şi sare şi piper după gust. Mai laşi să fiarbă încă 10 minute, la foc mic, amestecând uşor.
Serveşti rulada caldă, tăiată felii, asezonate cu sosul de legume şi garnisită cu salată verde şi gogoşari muraţi.
Este o ruladă bună şi sigur vei încânta musafirii cu gustul ei. Poţi servi alături de ruladă şi un piure de cartofi sau cartofi natur.
Muşchi de vită umplut cu sos
Pofta buna!