Tochitură din măruntaie de pui cu condimente
PrinteazaTochitură din măruntaie de pui cu condimente: inimi de pui, pipote, ficatei de pui, usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, anason, pasta de tomate, vin rosu, ulei.
- 1 kg măruntaie de pui (inimi, pipote şi ficăţei),
- 1 lingură de legume deshidratate
- amestec condimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrişor, piper, oregano, ceapă, anason)
- 9-10 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- piper
- 100 ml vin roşu
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Speli măruntaiele de pui şi le acoperi cu apă, apoi le pui la fiert cu un praf de sare.
In momentul în care dă în primul clocot, spumezi şi adaugi condimentul de legume deshidratate.
Laşi să fiarbă la foc domol, până scade apa la jumătate.
Scoţi din supă măruntaiele, le scurgi şi apoi le pui la prăjit în ulei.
Când încep să se rumenească, adaugi vinul roşu, mai laşi puiţin pe foc amestecând continuu până scade tot lichidul şi adaugi pasta de tomate, usturoiul zdrobit şi restul de supă rămas de la fiert.
Mai laşi să clocotească puţin, apoi adaugi şi amestecul de condimente aromate, sare şi piper, dacă mai e nevoie.
Alături de tochitură, poţi servi un piure de cartofi frecat cu puţin ulei de măsline şi câteva ciupercuţe sotate în ulei de măsline (eu am sotat picioruşe de ciupercuţe şi am avut măruntaie de la mai multe păsări de curte).
Tochitură din măruntaie de pui cu condimente
Pofta buna!