Cartofi la cuptor cu branza si busuioc

Printeaza

Cartofi la cuptor cu branza si busuioc din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, salam picant, rosii, frunze de busuioc, mozzarella.

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu branza si busuioc

  • 4 cartofi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa rosie, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 60 g felii de salam picant, rupte
  • 1 conserva de 400 g de rosii tocate
  • 1/2 pachet mic cu frunze de busuioc, rupte
  • 100 g de mozzarella rasa

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Spală bine cartofii, frecând coaja, usucă-i, apoi înţeapă-i de câteva ori cu o furculiţă. Coace-i direct pe grătarul din cuptor timp de 1 1/2 oră, până când par moi la atingere.

Dacă te grăbeşti, înţeapă fiecare cartof cu o furculiţă, înveleşte-l într-un şervet de hârtie şi pune-l la cuptorul cu microunde, la cea mai mare temperatură, timp de 8-10 minute, cât să se frăgezească la interior.

Intre timp, încinge uleiul într-o oală mică şi sotează ceapa timp de 5 minute. Adaugă usturoiul şi feliile de salam şi găteşte totul 1-2 minute, apoi adaugă roşiile tocate. Adu-le la punctul de fierbere, apoi lasă-le încă 5 minute.

Asezonează mâncarea şi încorporează jumătate din cantitatea de busuioc. Transferă toppingul cu ajutorul unei linguri peste cartofii tăiaţi în două şi adaugă câte o mână de brânză, plus restul de busuioc.

Cartofi la cuptor cu branza si busuioc

Cartofi la cuptor cu branza si busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.